Виховання з радістю - щаслива дитина!

Щастя - всередині тебе!!!

ЖИТТЯ - воно передбачуване, якщо його сплануєш!

вівторок, 4 грудня 2018 р.


Крок до успішного майбутнього 

В рамках акції "16 днів Активізму проти насильства" соціальний педагог Корецька Світлана Дмитрівна 30 листопада провела годину спілкування "Крок до успішного майбутнього"

Мета: визначення складових успіху; самореалізація; створення власної формули успіху.

1. Вправа «Мій настрій»
Мета: створити в групі доброзичливу атмосферу.
Хід вправи: тренер пропонує передати свій настрій через посмішку другу.
До уваги тренера!
Тренер також бере участь у вправі.
2. Оголошення теми та мети заняття
Тренер: Доброго дня! Думаю багато хто з вас ставить собі запитання, як досягти успіху? Що таке успіх?
Успіх – для кожного щось своє. Від народження нас програмують на якийсь певний успіх: будь слухняним, добре вчися, закінчи школу з медаллю, вступи до інституту, отримай добре оплачувану роботу. Тільки чи буде це все успіхом?
Успіх буває різний! Будь-яка перемога є успіхом незалежно від того, чим ви займаєтесь. Але чи замислювалися ви: що таке успіх саме для вас і як його досягати?
Саме про це і буде наш захід «Крок до успішного майбутнього».
3. Повторення правил роботи групи
4. Вправа «Очікування»
Мета: визначити сподівання й очікування учасників щодо тренінгу.
Хід вправи: пропонує учасникам визначити свої очікування від тренінгу і записати їх на маленьких кольорових аркушиках.
Після цього учасники зачитують свої записи і прикріплюють їх на полотні «Наші очікування».

Основна частина
1. Вправа «Ангел успіху»
Мета:  провести самооцінювання рис характеру, що сприяють досягненню успіху; сформувати відповідальність за власні рішення.
Хід вправи: 
Кожен учасник виготовляє ангела. Спочатку з двох кіл робиться голова ангела. Під час виготовлення тіла ангела, діти проговорюють особисті риси характеру, які у них є на сьогодні. Збираючи ручки – діти проговорюють риси, над якими вони будуть працювати, щоб досягти успіху.

Тренер: Я знаю, що у кожного з вас є певні бажання, думки про майбутнє. Усі ви мрієте про те, що б хотіли мати, вміти, ким бути, чого досягти в житті.
Я думаю, ви добре розумієте, що на шляху до мети ви можете зустрітися із перешкодами та труднощами. Як говорить мудрість: «Дорогу подолає той, хто йде».
На цьому етапі шляху нам в пригоді стануть рекомендації батьків, педагогів, спеціалістів соціальних та юридичних служб, завдяки яким ми можемо подолати перешкоди і досягти мети.
Але, користуючись ресурсами та людьми-помічниками, необхідно пам’ятати, що відчуття радості від успіху в повній мірі відчутне тоді, коли розумієш, що ти своєї мети досягнув за допомогою сформованих самостійно рис і якостей характеру.
Ви проговорили сьогодні які риси характеру вам потрібно виховувати для успіху.
Висновок: Пам’ятайте, що саме ви відповідаєте за правильність зроблених кроків до досягнення життєвого успіху.

Заключна частина
1. Вправа «Очікування»
Мета: усвідомлення учасниками того, якою мірою реалізовані їхні очікування.
Хід вправи: Тренер просить розмістити ангелів на плакаті «Крок до успішного майбутнього».
2. Підсумки заняття
Тренер: Життєвий шлях – це траєкторія долі кожної окремої особистості, яка поєднує біографічні події та історичний розвиток людства. І як людина, будуючи власне життя, може змінювати хід історії, так й історичні події можуть впливати на її життя. Тож пам’ятайте, що кожен із вас не просто зростає, але й творить власну історію.
А сьогодні ви внесли свою частку в історію нашої країни, а саме, ви стали учасниками акції «Для тебе, мій захиснику!». Ці ангели ми покладемо в посилку і відправимо захисникам.
Я бажаю вам здійснення мрій і життєвих планів, а також творчих досягнень, і саме головне – крокуйте до свого успішного майбутнього!














А поради соціального педагога «Сім кроків досягнення успіху» допоможуть вам.


Сім кроків досягнення успіху


1.    Бажання його досягти. Це має бути всепоглинаюче бажання. Ваша мета починає наближатися до вас лише тоді, коли ви пристрасно бажаєте цього.
2.    Віра у власні сили. Успішні люди завжди приймають рішення досягати своєї мети і не зупинятися перед труднощами.
3.    Чіткість цілей. Свого часу у Вельському університеті провели цікаве дослідження. Студентів-випускників запитали, чи є в них чіткі плани та цілі в житті. Тільки 3% опитуваних чітко сформулювали свої цілі та плани їхнього досягнення. Через 20 років ці 3% студентів досягли свого успіху, ніж решта 97%, разом узяті (ідеться про фінансовий успіх).
4.    Наполегливість. Саме ця риса характеру найчастіше є вирішальною між посереднім та видатним. Було б наївним сподіватися, що те, чого ви хочете, саме прийде до вас у руки без жодних зусиль.
5.    Спеціальні знання. Дональд Трамп, американський мільярдер, серед основних своїх рис характеру виділяв крайню допитливість, просто таки нав’язливу жадобу до знань і цікавість до навколишнього світу. Це фактично підтверджує загальний закон життя: «Дерево або росте й розвивається, або помирає».
6.    Закоханість у справу. Є три ступені прояву інтересу до справи:
зацікавленість – людина легко переносить неможливість займатися справою, яка їй подобається; любов – думки людини про улюблену справу займають більшість часу; пристрасть – без справи людина не може жити.
Найбільшого успіху, як правило, досягають ті у кого очі горять пристрастю до справи.
7.    Об’єктивне ставлення до результату. Якщо ви занадто пишаєтесь одним успішним результатом, ви ніколи не дочекаєтеся другого. Коли ви досягли якогось успіху, ваша віра в себе росте, на жаль, інколи занадто швидко. Можливо, зростає спокуса задовольнитися тим, чого ви вже досягли. Але люди такого типу швидко вичерпують свій потенціал.

Пам’ятайте про «Закон досягнення успіху»: щоб бути успішним, треба вміти зберігати баланс між тим, чого ми прагнемо, і тим, яким чином ідемо до мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар