Виховання з радістю - щаслива дитина!

Щастя - всередині тебе!!!

ЖИТТЯ - воно передбачуване, якщо його сплануєш!

середа, 24 жовтня 2018 р.

Перші кроки в 5 класі робимо з друзями

       Перехід з молодшої школи в середню привносить чимало змін в життя дитини. У п'ятому класі дитину чекає нова система навчання: класний керівник і вчителі-предметники, які викладають нові дисципліни. 
       Ситуація новизни завжди є для людини в тій чи іншій мірі тривожною, а особливо для учнів нашої школи. Деякі діти пишаються тим, що подорослішали, і досить швидко втягуються в навчальний процес, а інші переживають зміни в шкільному житті, і адаптація у них затягується. У такий період діти нерідко змінюються - тривожаться без явних причин, стають боязкими або, навпаки, занадто метушаться.
       Минуло вже два місяці навчального року. П'ятиклашки встигли познайомитися з новими вчителями.
       Особливості навчання в 5 класі порівняно з такими ж труднощами, які учні переживали, коли вони вперше переступили поріг школи.
       Для подолання всіляких труднощів у навчанні та спілкуванні проводяться ряд заходів класним керівником, соціальним педагогом, практичним психологом.

"Разом з другом можна все подолати" 
       Під такою назвою пройшов захід минулого тижня, на якому діти продемонстрували свої здібності в малюванні. Було дано завдання намалювати один малюнок на двох і передати через різні образи своє навчання в 5 класі. 
       В ході творчого процесу, соціальний педагог пояснювала принципи спілкування під час спільної роботи; як об'єднати різні погляди заради єдиної мети; як знайти копроміс, коли назріває конфлікт.
       В кінці діти отримали пам'ятки "7 сходинок ... до себе". Щоб розуміти, як поводити себе з другом або в компанії треба розуміти впершу чергу себе.
















Немає коментарів:

Дописати коментар